Την  Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ. Καρολίδου, κ. Γκούρμη, κ. Πιλίδου και κ. Τσελεπίδη, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μαθημάτων  των Αρχαίων Ελληνικών και της Πληροφορικής, για να παρακολουθήσουν  την  Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Τεχνολογίας Μεταφορών.

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας οι μαθητές μας θαύμασαν από κοντά την έκθεση με τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ξεναγός, πρόκειται για  ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές και αφορούν τομείς της καθημερινής ζωής, των κατασκευών, της μηχανολογίας, της ναυπηγικής, του πολέμου, των τηλεπικοινωνιών, των μετρητικών οργάνων και των αυτοματισμών.

Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες μας τον ρόλο του αρχαίων προγόνων μας στην τεχνολογική πρόοδο και στην ανάπτυξη όχι μόνο του αρχαιοελληνικού αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.