• Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε με την Α και Β Λυκείου για την τριήμερη εκδρομή μας στην Αθήνα. Νωρίς το πρωί φτάσαμε στα Σπάτα στο γνωστό εμπορικό κέντρο McArthurGlen, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο εκπτωτικό χωριό μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με περίτεχνο διάκοσμο και μουσική, ενόψει των Χριστουγέννων. Αργά το απόγευμα μεταβήκαμε στην Πλάκα για νυχτερινή βόλτα.

  • Στις 26 Νοεμβρίου ξεναγηθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης και θαυμάσαμε τις συλλογές του με τα ευρήματα από την Ακρόπολης της Αθήνας. Οι μαθητές/τριες μας θαύμασαν τα εκθέματα και τράβηξαν φωτογραφίες απαθανατίζοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια ανηφορίσαμε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για να θαυμάσουμε την Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. του ”χρυσού αιώνα” του Περικλή. Ακολούθησε ξενάγηση στο Θησείο, την Πλάκα και το Μοναστηράκι.

  • Επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη ήταν η επίσκεψη μας στη Βουλή των Ελλήνων. Αρμόδιο στέλεχος του χώρου μας μίλησε για την ιστορικότητα και τη λειτουργία του κτιρίου. Κατά την επίσκεψή μας στην Αίθουσα ολομέλειας, ενημερωθήκαμε για τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι βουλευτές στα έδρανα και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων της ολομέλειας. Καθίσαμε στα έδρανα και παρατηρώντας τα σύγχρονα ατομικά τάμπλετ ψηφοφορίας στα έδρανα αναρωτηθήκαμε ποιος να κάθεται εδώ.Στο περιστύλιο της Βουλής θαυμάσαμε τον πελώριο τοιχοτάπητα του 18ου αιώνα με θέμα τη «Σχολή των Αθηνών» που πρόσφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
  • Στις 27 Νοεμβρίου μεταβήκαμε στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να παρακολουθήσουμε εμείς και πλήθος κόσμου, όπως αντιληφθήκαμε, την επίσημη αλλαγή φρουράς. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία! Τα χειροκροτήματα και οι φωτογραφίσεις από μέρους μας ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους άγρυπνους φρουρούς της Πατρίδας μας!

  • Η τελευταία επίσκεψή  μας ήταν στο Αττικό Πάρκο όπου θαυμάσαμε από κοντά  σπάνια είδη ζώων. Από τα πιο εντυπωσιακά που είδαμε είναι  ο αλιγάτορας της Αμερικής και του Νείλου, τα τσιτάχ, η λεοπάρδαλη της Περσίας, ο λευκοκέφαλος αετός, ο δράκος του Κόμοντο, το Σέτλαντ πόνυ και η ζέβρα του Γκαντ.

  • Το απόγευμα αναχωρήσαμε για τη Θεσσαλονίκη πλούσιοι σε εντυπώσεις και εικόνες αναπολώντας όλες τις ευχάριστες στιγμές  που ζήσαμε! Η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και  μαθητών/τριών μας δίνει κίνητρο και για επόμενες εκπαιδευτικές εκδρομές!