Η πρώτη διδακτική μας επίσκεψη, μετά από αυτόν τον δύσκολο καιρό της πανδημίας, στον Άγιο Δημήτριο και στη Ροτόντα – Ναός του Αγίου Γεωργίου. Ο κ. Κώστας Καπητανίδης, αρχηγός της εκδρομής, ο κ. Θανάσης Δαδούδης και η κα Δήμητρα Πετρίδου συνόδευσαν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου στους συγκεκριμένους ναούς για ξενάγηση.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το στολίδι της πόλης μας, τον Άγιο Δημήτριο. Καθίσαμε στον προαύλειο χώρο του ναού, όπου μας περίμενε ο πατήρ Νικόλαος Βασιλείου, ο οποίος  και μίλησε με χαρά και αγάπη στους μαθητές μας. Στη συνέχεια μπήκαμε στον ναό και προσκυνήσαμε τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, όπως και την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που ήρθε από το Άγιον Όρος. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν και παρακολούθησαν με προσοχή τα λόγια του πατρός Νικολάου, γιατί η όλη παρουσίαση ήταν βιωματική.

Αφού φωτογραφηθήκαμε, στη συνέχεια πορευτήκαμε με τα πόδια στη Ροτόντα, στο μητροπολιτικό και αυτοκρατορικό ναό της πόλης. Ο Πατήρ Νικόλαος μίλησε για την αξία του μνημείου, την ιστορία του και έδειξε βασικά στοιχεία στους μαθητές. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και ευνόησε πολύ την ξενάγηση μας. Οι μαθητές μας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν άνετα και να διατυπώσουν ελεύθερα τις απορίες τους .

Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μας, βαδίσαμε προς την πλατεία Ναυαρίνου  και φθάσαμε στην παραλία. Για μία ώρα περίπου αφήσαμε τους νέους μας να απολαύσουν την όμορφη παραλία της πόλης και να χαρούν έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Μείναμε όλοι  ευχαριστημένοι γιατί και οι μαθητές μας υπήρξαν συνεργάσιμοι και ιδιαίτερα ευγενικοί. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να χαρούμε κι άλλες τέτοιες εξορμήσεις.