Το σχολείο μας τιμά τον Διευθυντή του

Αγαπητέ μας Γιάννη,
στο λίγο διάστημα που είχαμε τη χαρά να συμπορευτούμε, μοιράστηκες το όραμά μας για ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο που θα καλλιεργούσε την αγάπη για την μάθηση και το σεβασμό όλων για όλους. Αγωνίστηκες (το ξέρουμε καλά) μέσα στον δικό σου καθημερινό σκληρό αγώνα και για όλους εμάς.

Πορεύτηκες για επτά βασανιστικούς μήνες με καρτερία και υπομονή απέναντι στον πόνο, που υπήρξε ο καθημερινός σου σύντροφος.
Μαρτυρικά τα βήματά σου κάθε φορά που ανέβαινες με κόπο τα σκαλοπάτια για να είσαι εκεί.
Αφοπλιστική η ειλικρίνειά σου, πάλι εκεί, στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, όταν αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του σχολείου μας πρώτη φορά μας μίλησες. Κέρδισες από κείνη τη στιγμή μαζί με την ευγνωμοσύνη μας, την εμπιστοσύνη και την αμέριστη στήριξή μας.
Επιβεβλημμένη θεώρησες και την παρουσία σου στην μεγάλη γιορτή του Οκτώβρη, εκεί που “εξανάγκασες” τον εαυτό σου να να διανύσει όλη τη διαδρομή μέχρι το χώρο της γιορτής, εκεί που καρτερικά πάλι παρέμεινες όρθιος μέχρι την παράδοση της σημαίας.
Η επιγραφή με τ’ όνομά σου μετά από απόφαση του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου, θα κοσμεί στο εξής το χώρο που όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε, να συμπορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε έτσι όπως εσύ μας ενέπνευσες.

Εσύ,
δίκαιος προς όλους, διαθέσιμος σε όλους, πάντα πρόσχαρος, πάντα αισιόδοξος, πάντα ελπιδοφόρος, πάντα ευγνώμων για όλα και προς όλους.
Εμείς,
ας θυμόμαστε κάθε φορά που τολμάμε να παινευτούμε για τα χρόνια μας που δώσαμε στο σχολείο, ότι δώσαμε από το περίσσευμά μας -ανάλαφρα και ξεκούραστα ήταν τα βήματά μας σαν διαβαίναμε τη βαριά σιδερένια πόρτα.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στον Διευθυντή μας!!!!!

Ο Σύλλογος Καθηγητών
του 1ου ΓΕΛ Πολίχνης